4e
Μαυρομματαίων 25 - Αθήνα  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Τηλεφωνήστε μας στο 210-8217710
4Εψιλον
Ελληνική Εταιρεία
Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης

Ψυχοθεραπεία (Εισηγητές)

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Μαρία Καρκανιά (Διευθύντρια Τομέα Ψυχολογίας & Υπεύθυνη του Προγράμματος)

Η Μαρία Καρκανιά είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2002) και του τμήματος Ψυχολογίας του University of Wales (2006). Συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA με κατεύθυνση στην Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού του University of Wales (2008).

Έχει σπουδάσει Χορό μοντέρνο, έχει δίπλωμα του μοντέρνου χορού (Modern Theater, ISTD) (2010), και στο φλαμένκο (Spanish Dance Society ) και Trinity Guildhall (2009). Επίσης έχει ασχοληθεί με το σύγχρονο χορό (τεχνική release), jazz , μοντέρνο αφρικάνικο χορό (afro-modern, τεχνική Katherine Dunham) στις σχολές Χορού Ντιάνα Θεοδωρίδου, Φωκάς Ευαγγελινός, studio Χορός - Χώρος (Μέτσης), σχολή χορού PK Dance school.

Έχει σπουδάσει πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Ψυχικού).

Έχει παρακολουθήσει σεμιναριακούς κύκλους με αξιόλογους χορευτές του Flamenco όπως η Roza Belmonte, ο Mario Maya και Cristina Hoyos. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναριακών μαθημάτων και ρεπερτόριο με την Elizabeth Roxas –Dorish (Former principal dancer «Alvin Ailey» American Dance Theater με εξειδίκευση στην τεχνική Horton (Modern Dance, Horton Technique και με τον Bernard Gaddis (Contemporary West Dance Theater) με τεχνική σύγχρονου μπαλέτου (contemporary ballet) τα έτη 2016-17.

Η βαθιά αγάπη της και ενδιαφέρον για το αντικείμενο του χορού και την ανάλυση κίνησης και τη σύνδεση σώματος, ψυχής και συναισθημάτων την οδήγησε στη Χοροθεραπεία. Παρακολούθησε τρεις κύκλους σεμιναρίων στη Χοροθεραπεία με θέμα «Συνειδητοποιήσεις και εκφραστικότητα» από τη Leda Shandala στον πολυχώρο πολιτισμού και τεχνών Shantom (2014-15-16). Παρακολούθησε σεμινάρια με θέμα «Προσέγγιση στη Χοροκινητική θεραπεία» και «Πρωτόγονη έκφραση» στην Ένωση Χοροθεραπείας (2014). Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Γιουγκιανής Συμβουλευτικής μέσω της Χοροθεραπείας του Ελληνοβρετανικού (2017). Εκπαιδεύτηκε στο σύστημα ανάλυσης κίνησης Laban Movement Analysis από την Εριφύλη Δαφέρμου. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων σωματικής αυτογνωσίας, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και somatics.

Είναι Ψυχολόγος με Ψυχοδυναμική (Αναλυτική –Γιουγκιανή) κατεύθυνση, θεραπεύτρια μέσω της κίνησης και χρησιμοποιεί θεραπείες μέσω Τεχνών (χοροθεραπεία και θεραπεία μέσω των εικαστικών) στη θεραπευτική δουλειά της με παιδιά και εφήβους και νέους. Χρησιμοποιεί τεχνικές θεραπείας μέσα από τις τέχνες (active imagination, authentic movement, guided imagery). Εξειδικεύεται στη χορήγηση των ιχνογραφικών προβολικών τεστ διάγνωσης , Η.T.P. (House – Tree - Person), Draw a mother with her child, Kinetic Family, Fairy TaleTest. Είναι πιστοποιημένη από την Άριστον Ακαδημία Υπολογιστών για τη χορήγηση των τεστ Career Guidance και Ariston Learning Styles (τεστ προσωπικότητας, κλίσεων και δεξιοτήτων) και Τεστ των Ημισφαιριών. Έχει εκπαιδευτεί στην χορήγηση του τεστ επιλογής συντρόφων «Why we chose the mates we do» της Anne Teachworth (ψυχογενετικό μοντέλο).

Είναι συγγραφέας της Παιδικής σειράς βιβλίων «Ανακαλύπτω τα Επαγγέλματα» (Ανακαλύπτω τα επαγγέλματα Υγείας, Ασφαλείας, Καλλιτεχνικά), (Εκδοτική Άλφα).

Είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολόγων (B.P.S).

Μελίνα Αργυρίου - Χοροθεραπεύτρια

Γεννημένη στην Αθήνα, η Μελίνα Αργυρίου, είναι πτυχιούχος του London College of Dance and Performing Arts (Λονδίνο), όπου και βραβεύτηκε με τα βραβεία Best Artistic Performance in Ballet Best Dancer of the Year.

Το έντονο ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και την ανθρώπινη φύση την οδήγησε να επεκτείνει τις σπουδές της και να γίνει κάτοχος μεταπτυχιακού (ΜΑ) in Movement Psychotherapy(Goldsmiths University)

Διεύρυνε τη μελέτη της πάνω στην γιουνγκιανή προσέγγιση και παρακολούθησε διάfορα σεμινάρια στο Λονδίνο από τον γιουνγκιανό αναλυτή Graham Horwood.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της δράση το 2001, συνεργαζόμενη με τα ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Αγρινίου ως χορογράφος. Το 2002 συμμετείχε στην ταινία μεγάλου μήκους του Βασίλη Μπουντούρη, «Πάρ΄τα όλα». Από το 2002 ως το 2007 συμμετείχε σε παραστάσεις διαφόρων θεάτρων και φεστιβάλ στο Λονδίνο όπως: The Place, Theatro Technis, Art Deco Theater, Dance Resolution Festival & Synergy Festival.

Το 2008-2009 συνεργάστηκε με το ΘΟΚ ως χορογράφος και performer στην παράσταση Beauty Mark. Από το 2002 έως σήμερα είναι δασκάλα δημιουργικής κίνησης και από το 2007 εργάζεται ως Χοροθεραπεύτρια. Η βαθιά επιθυμία της για κατανόηση της σύνδεσης σώματος και ψυχής την οδηγεί να εμβαθύνει τις γνώσεις της στην κινέζικη ιατρική και φιλοσοφία και να ταξιδέψει στην Κίνα(2005 και 2007) για tai chi σεμινάρια με taoist master του Wu Dang. Αργότερα(2007) ξεκινά να διδάσκει την εσωτερική πολεμική τέχνη του Tai Chi. Παράλληλα εμβαθύνει τις γνώσεις της στην Ακαδημία Ελληνικής και Κινεζικης ιατρικής στον τομέα της Ρεφλεξολογίας και γΙνεται διπλωματούχος Ρεφλεξιολόγος. Από το 2011 συνεργάζεται με το Synergy of Art της Silvia Macchi συνδημιουργώντας στις παραστάσεις «Ο κύκλος των Μεταμορφώσεων», «Πόρτες», «Aποτυπώματα» και «Ενέργεια 29χλμ. νοτιοδυτικά» στο Ναό της Αφαίας. Παράλληλα από το 2012 γίνεται ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής όμαδας Synama χορογραφώντας το video dance «Genius Loci», «RE-TURN» και άλλες ανεξάρτητες παραγωγές, με τελευταία συνεργασία να χορογραφεί τη χοροθεατρική παράσταση «Σκελετογυναίκα».

 
Κρίστη Λαγογιάννη, Ψυχολόγος, PhD

Η Κρίστη Λαγογιάννη έχει σπουδάσει ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire με διαπιστευμένο πτυχίο Bachelor of Science (Hons) απο το British Psychological Society.

Συνέχισε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Nottingham για Master of Science στην ψυχολογία της αποκατάστασης και αποθεραπείας και στη συνέχεια, ολοκλήρωσε το διδακτορικό (PhD) της με υποτροφία, στην εφαρμοσμένη ψυχολογία με ειδίκευση την διάθεση και την γνωστική έκπτωση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Είναι επίσης κάτοχος ανωτέρου διπλώματος (Level 5) συμβουλευτικής (προσωποκεντρική προσέγγιση) καθώς και διπλώματος για τεχνικές συμβουλευτικής για παιδιά και νέους.

Έχει κάνει την πρακτική της με ειδικό και γενικό πληθυσμό και έχει ερευνητικό ενδιαφέρον στα ψυχογηριατρικά και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Έχει πείρα γύρω από την επιληψία, τον αυτισμό, τις ειδικές ανάγκες καθώς και τις δύσκολες και επιθετικές συμπεριφορές που σχετίζονται με αυτά.

Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με το Βραζιλιάνικο Jiu Jitsu και στο παρελθόν έχει διδάξει παιδικά τμήματα στην Αγγλία.

 

Ευγενία Ψαρράκη, Ψυχολόγος

Η Ευγενία Ψαρράκη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακολουθεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Η Επιστήμη του Στρες και η Προαγωγή της Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Έχει ειδικευθεί στην Ψυχαναλυτική Προσέγγιση στην Ψυχοθεραπεία στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο και στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.).

Έχει εργασθεί ως εξωτερικός συνεργάτης στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» και στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο – Θυμάτων Πολέμου και Μονογονεϊκών Οικογενειών «ΜΕΛΛΟΝ» της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο στα πλαίσια της εκπαίδευσής της και στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών στα πλαίσια των πανεπιστημιακών σπουδών της.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και διαλέξεων σχετικά με την Ψυχολογία και την Ψυχοθεραπεία.

Μαρία Κατσιφαράκη, Ψυχολόγος, PhD

Η Μαρία Κατσιφαράκη είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας.

Μετά την αποφοίτησή της από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, συνέχισε τις σπουδές της στο Swansea University της Μ. Βρετανίας, όπου έκανε το Μεταπτυχιακό της στην Κλινική Ψυχολογία και το Διδακτορικό της στην Κλινική και Οργανωτική Ψυχολογία.

Εργάστηκε ως Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο National Institute of Occupational Health της Νορβηγίας για 2,5 χρόνια.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στα Ψυχολογικά τμήματα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης (Αθήνα) και του Swansea Central Clinic (Μ. Βρετανία). Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών της εργαζόταν ως σύμβουλος φοιτητών στο Swansea University.

Άρθρα της βρίσκονται δημοσιευμένα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε διεθνή συνέδρια.

Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό μέχρι το προεπαγγελματικό επίπεδο, και πιάνο. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Νορβηγικά.

 

Έφη Νταΐάνα Τζάκα – Χοροθεραπεύτρια, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Έφη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου από πολύ μικρή ασχολήθηκε με τον χορό. Σε ηλικία 15 ετών φεύγει για το εξωτερικό όπου και ολοκλήρωσε το σχολείο και σπουδές χορού στο LABAN CENTER - LONDON. Μετέπειτα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - CITY UNIVERSITY LONDON και στα 26 της χρόνια αρχίζει τον τριετές κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στην Χοροθεραπεία όπου και ολοκλήρωσε με MA IN DANCE MOVEMENT THERAPY - UNIVERSITY OF HERTFORDSHIRE. Γυρνώντας Ελλάδα ολοκληρώνει τον κύκλο σπουδών της στο UNIVERSITY OF WHALES - ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ με πτυχίο στην Ψυχολογία.

Η αφοσίωση της στην Γιουνγκιανή Αναλυτική Ψυχολογία την ώθησε να διευρύνει την έρευνα της στην Αρχετυπική και Διαπροσωπική (TRANSPERSONAL PSYCHOLOGY) όπως και εκπαιδεύτηκε για χρόνια σε τεχνικές και την φιλοσοφία του Αρχέγονου Σαμανισμού στην Αγγλία με διάφορους δασκάλους.

Η ενασχόληση της με την Αρχετυπική Αναλυτική και Διαπροσωπική Ψυχολογία έχει ως κέντρο μελέτης και εφαρμογής μύθους και συμβολισμό από την Ελληνική Μυθολογία και φιλοσοφία. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται εντατικά μέσα από την εργασία της με την ενεργοποίηση της μνήμης μέσα από το σωματικό υποσυνείδητο και σωματικό ασυνείδητο όπως αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει για το άτομο την αυτογνωσία του εαυτού του. Το 2015 με 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στην ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΎΠΝΩΣΗ στο Ομακοείο Αθηνών όπως και μέσα από το HYPNOVISION INTESNIVE THERAPY COURSE - SILVA MEYHTOD - AMERICAN ASSOCIATION OF HYPNOSIS.

Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας τα τελευταία 16 χρόνια κυρίως με ενήλικες. Έχει συνεργαστεί και με διάφορα κέντρα αναπτυξιακών διαταραχών για παιδιά όπου έχει αναλάβει ομάδες χοροθεραπείας και δημιουργικής κίνησης για παιδιά με αυτισμό και άλλες διαταραχές. Εδώ και 15 χρόνια συνεργάζεται με το LOGOS INSTITUTE όπου παρέχει χοροθεραπευτική παρέμβαση σε ομαδικά προγράμματα αντιμετώπισης και θεραπείας του Τραυλισμού. Όσο ήταν στην Αγγλία δούλευε σε ψυχιατρικό κέντρο ημέρας και σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σαν σχολική σύμβουλος χοροθεραπεύτρια.

Από το 2007 μέχρι και σήμερα έχει παρουσιάσει και διδάξει την μέθοδο της πάνω στην Σωματική μνήμη μέσα από την Αρχετυπική Ψυχολογία σε διάφορους φορείς όπως στην ΣΤΕΓΗ ΧΟΡΟΥ στην Λεμεσό όπως και στο NEW SCHOOL OF PERFORMING ARTS - AMSTERDAM .

Στο παρελθόν επίσης έχει δουλέψει σαν Ομαδική Θεραπεύτρια σε φορείς απεξάρτησης από Ναρκωτικά όπως το 18 Άνω και το Κέντρο Έρευνας της Ανθρώπινης Συμπεριφοράς (2003-2006). Επίσης από το 2001 μέχρι το 2006 δίδαξε Ανάλυση Κίνησης σε Ηθοποιούς όπως και σε εφήβους με ειδικές ανάγκες στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης.

Ελένη Ρηγούτσου

Η Ελένη Ρηγούτσου σπούδασε Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Franche – Comté στη Γαλλία, όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία (D.E.S.S.).

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) και της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής.

Εργάζεται ιδιωτικά ως Κλινική Ψυχολόγος από το 1999. Διοργανώνει σεμινάρια και διαλέξεις γύρω από θέματα ψυχολογίας (ανθρώπινες σχέσεις, κατάθλιψη, άγχος, φοβίες…) τόσο στον χώρο της όσο και σε συνεργασία με το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο.

Έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων των Σχολών Γονέων, των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων που αφορούσαν την εκπαίδευση στις φυλακές, καθώς και των Εξ’ Αποστάσεως Προγραμμάτων Εκπαίδευσης.

Έχει συνεργαστεί με την Σχολή Δημόσιας Υγείας, με Κ.Ε.Κ, καθώς και με Φορείς Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών ως σύμβουλος σε Προγράμματα που αφορούσαν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (άνεργους, τοξικομανείς, φυλακισμένους, μετανάστες, αποφυλακισμένους, παλιννοστούντες, τσιγγάνους).

Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια (ψυχαναλυτικής κυρίως κατεύθυνσης, εκπαίδευσης ενηλίκων κτλ), σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Μαριάνθη Κιουρτσόγλου

Η Μαριάνθη Κιουρτσόγλου είναι ψυχολόγος υγείας MSc (Πανεπιστήμιο Κρήτης), κλινική επόπτρια ΜSc (University of Derby) και ατομική και ομαδική θεραπεύτρια. Έχει εκπαιδευθεί στη σχεσιακή ψυχανάλυση και στην ομαδική θεραπεία (Yalom Institute).

Εργάζεται ως θεραπεύτρια κυρίως με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη, άγχος, αμφιθυμία και ψυχοσωματικά προβλήματα που συνήθως σχετίζονται με συγκρούσεις διαπροσωπικές, ταυτότητας αλλά και εργασιακές. Η κλινική της δουλειά για χρόνια εποπτευόταν από τη Dr. Ruthellen Josselson, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται και η ίδια ως κλινική επόπτρια.

4ε - Μαυρομματαίων 25, 104 34 - Αθήνα, Τηλ: 210-8217710, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.