4e
Μαυρομματαίων 25 - Αθήνα  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Τηλεφωνήστε μας στο 210-8217710
4Εψιλον
Ελληνική Εταιρεία
Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης

Παιγνιοθεραπεία (ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ)

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Μαρία Καρκανιά (Διευθύντρια Τομέα Ψυχολογίας & Υπεύθυνη του Προγράμματος)

Η Μαρία Καρκανιά είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών(2002) και του τμήματος Ψυχολογίας του University of Wales ( 2006) . Συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA με κατεύθυνση στην Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού του University of Wales(2008).

Έχει σπουδάσει Χορό μοντέρνο, έχει δίπλωμα του μοντέρνου χορού (Modern Theater, ISTD) (2010) , και στο φλαμένκο (Spanish Dance Society ) και Trinity Guildhall (2009) Επίσης έχει ασχοληθεί με το σύγχρονο χορό( τεχνική release) , jazz , μοντέρνο αφρικάνικο χορό (afro-modern, τεχνική Katherine Dunham) στις σχολές Χορού Ντιάνα Θεοδωρίδου, Φωκάς Ευαγγελινός, studio Χορός- Χώρος (Μέτσης) , σχολή χορού PK Dance school.

Έχει σπουδάσει πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Ψυχικού).

Έχει παρακολουθήσει σεμιναριακούς κύκλους με αξιόλογους χορευτές του Flamenco όπως η Roza Belmonte, ο Mario Maya και Cristina Hoyos.

Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναριακών μαθημάτων και ρεπερτόριο με την Elizabeth Roxas –Dorish (Former principal dancer ‘Alvin Ailey’ American Dance Theater με εξειδίκευση στην τεχνική Horton ( Modern Dance ,Horton Technique και με τον Bernard Gaddis (Contemporary West Dance Theater) με τεχνική σύγχρονου μπαλέτου ( contemporary ballet) τα έτη 2016-17.

Η βαθιά αγάπη της και ενδιαφέρον για το αντικείμενο του χορού και την ανάλυση κίνησης και τη σύνδεση σώματος, ψυχής και συναισθημάτων την οδήγησε στη Χοροθεραπεία. Παρακολούθησε τρεις κύκλους σεμιναρίων στη Χοροθεραπεία με θέμα ‘ Συνειδητοποιήσεις και εκφραστικότητα’ από τη Leda Shandala στον πολυ χώρο πολιτισμού και τεχνών Shantom (2014-15-16). Παρακολούθησε σεμινάρια με θέμα ΄Προσέγγιση στη Χοροκινητική θεραπεία ‘ και ‘Πρωτόγονη έκφραση’ στην Ένωση Χοροθεραπείας (2014). Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Γιουγκιανής Συμβουλευτικής μέσω της Χοροθεραπείας του Ελληνοβρετανικού( 2017) . Εκπαιδεύτηκε στο σύστημα ανάλυσης κίνησης Laban Movement Analysis από την Εριφύλη Δαφέρμου. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων σωματικής αυτογνωσίας, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και somatics.

Είναι Ψυχολόγος με Ψυχοδυναμική ( Αναλυτική –Γιουγκιανή) κατεύθυνση ,θεραπεύτρια μέσω της κίνησης και χρησιμοποιεί θεραπείες μέσω Τεχνών (χοροθεραπεία και θεραπεία μέσω των εικαστικών) στη θεραπευτική δουλειά της με παιδιά και εφήβους και νέους. Χρησιμοποιεί τεχνικές θεραπείας μέσα από τις τέχνες ( active imagination, authentic movement , guided imagery) .

Εξειδικεύεται στη χορήγηση των ιχνογραφικών προβολικών τεστ διάγνωσης , Η.T.P(House–Tree- Person), Draw a mother with her child, Kinetic Family, Fairy TaleTest.

Είναι πιστοποιημένη από την Άριστον Ακαδημία Υπολογιστών για τη χορήγηση των τεστ Career Guidanceκαι Ariston Learning Styles( τεστ προσωπικότητας, κλίσεων και δεξιοτήτων) και Τεστ των Ημισφαιριών .Έχει εκπαιδευτεί στην χορήγηση του τεστ επιλογής συντρόφων ‘ Why we chose the mates we do ‘ της Anne Teach worth ( ψυχογενετικό μοντέλο).

Είναι συγγραφέας της Παιδικής σειράς βιβλίων «Ανακαλύπτω τα Επαγγέλματα» (Ανακαλύπτω τα επαγγέλματα Υγείας, Ασφαλείας, Καλλιτεχνικά), (Εκδοτική Άλφα).

Είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολόγων (B.P.S).

Μαρία Χρήστου (Ψυχολόγος)

Η Μαρία Α. Χρήστου είναι θεραπεύτρια παιδιών και εφήβων, κατέχει Μεταπτυχιακό στην Εκφραστική Ψυχοθεραπεία από Lesley University του Cambridge.

Είναι εξειδικευμένη στη θεραπεία και συμβουλευτική παιδιών, ενηλίκων και οικογενειών, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της Εικαστικής Θεραπείας και της θεραπείας Sandplay. Εργάσθηκε για περισσότερα από δέκα χρόνια ως εικαστική θεραπεύτρια στις ΗΠΑ.

Εργάζεται στην Ελλάδα ως εικαστική θεραπεύτρια. Διδάσκει και παρέχει εποπτεία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας της Επ. εταιρείας «Ψυχολογία-Τέχνη» στη Θεσσαλονίκη και είναι υπεύθυνη της εκπαιδευτικής επιτροπής.

Eίναι αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Θ (Έλληνες Εικαστικοί Θεραπευτές) μέλος της US Art Therapy Credentials Board,μέλος των International Expressive Arts Therapy Association και Swedish Family Therapy Association.

Κάλλι Φιλιανού, Ψυχολόγος – Παιγνιοθεραπεύτρια

Η Κάλλι Φιλιανού σπούδασε Κοινωνική Ψυχολογία (Bachelor of Arts) στο De Montford University στην Αγγλία και έκανε το μεταπτυχιακό της στην Αναπτυξιακή Παιδοψυχολογία (Master of Science) στο Institute of Education University of London.

Είναι Ψυχοθεραπεύτρια - Παιγνιοθεραπεύτρια, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών - Παιγνιοθεραπευτών ΠΕΕΔΠ.

Επιπλέον, είναι υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχοθεραπείας - Παιγνιοθεραπείας (Ενδυνάμωσης, Έκφρασης και Δημιουργίας) "Το Δέντρο", όπου εργάζεται με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια, συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας και ομάδες γονέων.

Τέλος, έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων με Παιγνιοθεραπευτική και Δραματοθεραπευτική προσέγγιση σε κάποια εκ των οποίων και ως εισηγήτρια.

Χριστόφορος Καρράς

Ο Χριστόφορος Καρράς σπούδασε Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι καθηγητής μουσικής και Coach Trainer στην Athens Coaching Institute Ltd.Από το 2017 φοιτεί στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μουσικής και Κοινωνίας με κατεύθυνση στη Μουσικοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει εκπαιδευτεί πάνω στο Evidence-basedCoaching, στο Athens Coaching Institute. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού γραφής ατόμων με τύφλωση Braille(επάρκεια).

Συνεργάζεται με το AthensCoachingInstitute, εκπαιδεύοντας ενήλικες στην Τέχνη του Coaching. Είναι λάτρης του Εποικοδομισμού και του Ουμανισμού στην εκπαίδευση αλλά και στη θεραπεία.

Παρέχει Coachingυπηρεσίες σε Performers, σε «άτομα που εκτίθενται σε κοινό και επιτελούν έργο σε πραγματικό χρόνο», όπως επαγγελματίες στο εταιρικό περιβάλλον, publicspeakers, καλλιτέχνες επιτελεστικών Τεχνών, αθλητές κτλ.

Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και δομές ψυχικής υγείας.

Έχει δισκογραφήσει με την Universal music ent. και τραγούδια του έχουν χρησιμοποιηθεί ως μουσική επένδυση τηλεοπτικών διαφημίσεων και ραδιοφωνικών jingles. Έχει σκηνοθετήσει τηλεοπτικές διαφημίσεις εκ των οποίων η τελευταία ήταν το τηλεοπτικό μήνυμα της Κιβωτού του Κόσμου με μουσική επένδυση το τραγούδι του «Μπορώ».

Κρίστη Λαγογιάννη, Ψυχολόγος, PhD

Η Κρίστη Λαγογιάννη έχει σπουδάσει ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire με διαπιστευμένο πτυχίο Bachelor of Science (Hons) απο το British Psychological Society.

Συνέχισε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Nottingham για Master of Science στην ψυχολογία της αποκατάστασης και αποθεραπείας και στη συνέχεια, ολοκλήρωσε το διδακτορικό (PhD) της με υποτροφία, στην εφαρμοσμένη ψυχολογία με ειδίκευση την διάθεση και την γνωστική έκπτωση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Είναι επίσης κάτοχος ανωτέρου διπλώματος (Level 5) συμβουλευτικής (προσωποκεντρική προσέγγιση) καθώς και διπλώματος για τεχνικές συμβουλευτικής για παιδιά και νέους.

Έχει κάνει την πρακτική της με ειδικό και γενικό πληθυσμό και έχει ερευνητικό ενδιαφέρον στα ψυχογηρηατρικά και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Έχει πείρα γύρω από την επιληψία, τον αυτισμό, τις ειδικές ανάγκες καθώς και τις δύσκολες και επιθετικές συμπεριφορές που σχετίζονται με αυτά.

Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με το Βραζιλιάνικο Jiu Jitsu και στο παρελθόν έχει διδάξει παιδικά τμήματα στην Αγγλία.

Ευγενία Ψαρράκη, Ψυχολόγος

Η Ευγενία Ψαρράκη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακολουθεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Η Επιστήμη του Στρες και η Προαγωγή της Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Έχει ειδικευθεί στην Ψυχαναλυτική Προσέγγιση στην Ψυχοθεραπεία στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο και στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.).

Έχει εργασθεί ως εξωτερικός συνεργάτης στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» και στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο – Θυμάτων Πολέμου και Μονογονεϊκών Οικογενειών «ΜΕΛΛΟΝ» της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο στα πλαίσια της εκπαίδευσής της και στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών στα πλαίσια των πανεπιστημιακών σπουδών της.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και διαλέξεων σχετικά με την Ψυχολογία και την Ψυχοθεραπεία.

Μαρία Κατσιφαράκη - Ψυχολόγος, PhD

Η Μαρία Κατσιφαράκη είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας. Μετά την αποφοίτησή της από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, συνέχισε τις σπουδές της στο Swansea University της Μ. Βρετανίας, όπου έκανε το Μεταπτυχιακό της στην Κλινική Ψυχολογία και το Διδακτορικό της στην Κλινική και Οργανωτική Ψυχολογία.

Εργάστηκε ως Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο National Institute of Occupational Health της Νορβηγίας για 2,5 χρόνια. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στα Ψυχολογικά τμήματα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης (Αθήνα) και του Swansea Central Clinic (Μ. Βρετανία).

Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών της εργαζόταν ως σύμβουλος φοιτητών στο Swansea University.

Άρθρα της βρίσκονται δημοσιευμένα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε διεθνή συνέδρια.

Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό μέχρι το προεπαγγελματικό επίπεδο, και πιάνο. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Νορβηγικά.

Ψαρομηλίγκου Ντορέτα

Η Ψαρομηλίγκου Ντορέτα είναι απόφοιτη Κοινωνικής Εργασίας , του τμήματος Υγείας κι Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών. Συνέχισε τις σπουδές της, στη Κλινική Ψυχοπαθολογία Ενηλίκων στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο , ενώ ειδικεύτηκε στη Ψυχοεκπαίδευση και τη Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας στη Ψύχωση από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.). Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση στον αυτισμό κι τη προσέγγιση της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (AppliedBehaviorAnalysis, A.B.A.) και μετεκπαίδευση στη Παιγνιοθεραπεία από το ψυχοθεραπευτικό και εκπαιδευτικό κέντρο « Το Έρμα». Έχει στο ενεργητικό της δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και ομιλίες σε συνέδρια.

Έχει εργαστεί σε φορέα ψυχικής υγείας ,(προγράμματος Αντι-Στίγμα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής), αλλά και σε σχολεία, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνεργάζεται με κέντρα ειδικών θεραπειών και συντονίζει παιγνιοθεραπευτικές ομάδες παιδιών που νοσούν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου1(ΣΔ1).Διατηρεί γραφείο, όπου εργάζεται θεραπευτικά μέσω του παιχνιδιού με παιδιά προσχολικής, σχολικής ηλικίας και με εφήβους.

Εβίτα Μπάρτζελη, Ψυχολόγος, Art – Therapist

Η Ευδοκία Μπάρτζελη είναι Απόφοιτος Αριστούχος Καλών Τεχνών του Bari, ζωγράφος – χαράκτης.

Επίσης είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του University of Wales, μέλος της BPS.

Απόφοιτος του Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος «Συμβουλευτική οικογένειας σε άτομα με Σχιζοφρένεια και διπολική διαταραχή» της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής (ΕΠΙΨΥ).

Είναι κάτοχος Master στο ArtTherapyαπό το Πανεπιστήμιο της Νάπολης συνεργαζόμενο με το UCLA της Αμερικής.

Χρησιμοποιεί τα Art-test της Ψυχολόγου Ερευνήτριας PaolaFederici τα οποία είναι «Το τεστ της οικογένειας με ζώα» και το «Τεστ των χρωμάτων» διαγνωστικά και αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Εξειδικεύεται σε διερευνητικά ζωγραφικά τεστ, έχοντας ως απώτερο στόχο τους την εξωτερίκευση των εσωτερικών ζητημάτων.

Έχει σπουδάσει πιάνο και έχει πτυχίο στην θεωρία και ιστορία της μουσικής. Εργάζεται έως σήμερα ως εκπαιδευτικός και ψυχολόγος.

Δήμητρα Σταύρου

Σπούδασε ψυχολογία στην Ελλάδα και την Γαλλία. Ειδίκευση στην Δραματατοθεραπεία από το κέντρο ΑΙΩΝ. Εξειδίκευση στην PerformanceArt από πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, επίσης στην εθνογραφική έρευνα από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στις τεχνικές του θεάτρου του Καταπιεσμένου για την κοινωνική ένταξη νέων από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εράσμους+ στην Ιταλία. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στην μέθοδο σωματικού θεάτρου του Θεόδωρου Τερζόπουλου και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε διαφορετικές καλλιτεχνικές και θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους.

Δύο χρυσά μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες (2017) για την πολεμική τέχνη Ται-Τσι-Τσουάν και ένα χρυσό στους Πανελλήνιους διασυλλογικούς αγώνες.

Εργάζεται κυρίως θεραπευτικά με άτομα και ομάδες στον Πολυχώρο Θεραπείας και Τέχνης στην Πεύκη. Έχει επίσης εργαστεί με πληθυσμούς, μαθητών, τοξικοεξαρτημένων, κρατουμένων, καλλιτεχνών, τοπικές κοινότητες, με εργαζόμενους μεγάλων εταιρειών και οργανισμών. Περφόρμερ, κυρίως με την ομάδα Liminals που δημιούργησε μετά από ερευνητική ομάδα ανέργων. Εθνογράφος στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, χρησιμοποιεί την μέθοδο της εθνογραφικής έρευνας για να φτιάξει θεραπευτικές περφόρμανς στον δημόσιο χώρο. Με την Φώφη Τριγάζη το 2016 παρουσιάζουν ένα νέο δραματοθεραπευτικό μοντέλο, το μοντέλο της διασυνδετικής δραματοθεραπείας, εμπνευσμένο από την θεωρία του Γιούνγκ και θεωρίες αναπτυξιακής ψυχολογίας.

Μέλος του ΣΕΨ, της ΕΔΠΕ και επίτιμο μέλος της Γαλλικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών. Συγγραφέας πολλών άρθρων σε βιβλία και επιστημονικά περιοδικά, επιμελήτρια έκδοσης βιβλίου στη Γαλλία για την δραματοθεραπευτική μέθοδο, μεταφράστρια βιβλίων ψυχικής υγείας από τα γαλλικά.

4ε - Μαυρομματαίων 25, 104 34 - Αθήνα, Τηλ: 210-8217710, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.